Oldal kiválasztása

Az olasz tésztaételek elmaradhatatlan mártása a pesztó, melyet boltban is megvásárolhatunk, ám szerintem sokkal finomabb és egészségesebb is, ha magunk készítjük el. Az eredetileg fenyőmagból, oliva olajból, fokhagymából, bazsalikomból és parmezánból álló szószra számos variácó létezik ma már úgy mint, cukkinis pesztós tészta, spenótos pesztós tészta vagy akár ez a mostani, a brokkoli pesztós tészta recept. 🙂

Hozzávalók:
  • 500 g gluténmentes tészta
  • 1 fej brokkoli
  • 1 nagy marék hántolt mandula
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5-6 friss bazsalikomlevél
  • olivaolaj
  • só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
  1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben felteszük főni.
  2. Közben felkészítjük a gluténmentes tésztát is főni, ami ebben az esetben kukoricalisztből készült tészta volt.
  3. Ha a brokkoli megfőtt, leszűrjük és egy aprítógépbe dobjuk a rózsákat. Hozzáadjuk a mandulát, a fokhagymát, bazsalikomleveleket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal és jöhet a zúzás. A szószt elkeverjük az idő közben kifőtt tésztával és már fogyasztható is. 🙂

A brokkoli pesztós tészta igazán jó választás és gyors, de mégis különleges vegetáriánus ebéd vagy vacsora gyanánt. Érdekel esetleg egy mogyorós paradicsomszószos tészta recept is? Kattints ide, és nézd meg azt is! 🙂

error

Ha tetszett a Cikk, oszd meg barátaiddal is!