Oldal kiválasztása

Gluténmentes vegán recept

Amikor gluténmentes diétára kellett váltanom, nem voltam hajlandó lemondani a korábbi koncepciókról, inkább kerestem rájuk valami jó kis alternatívát. Egy ilyen kísérletezés eredménye lett ez a zöldséges pite is. 🙂

Hozzávalók:

Pite tészta:

  • 150 g Szafi gluténmentes fehérkenyér liszt
  • 30 g édesburgonya liszt
  • 5 evőkanál útifűmaghéj
  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 dl langyos víz

Töltelék:

  • 250 g vegyes zöldségkeverék
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál natúr vegamix
  • só, bors, cayenne bors ízlés szerint
  • 200 ml kókusztejszín

Elkészítés:

  1. A pite hozzávalóit alaposan összegyúrjuk egy nagy tálban. Kicsit nehezebben áll össze, mint a hagyományos tészta, de nem szabad feladni! 🙂 Ha elkészült a bucink, 10 percre félretesszük pihenni.
  2. Eközben a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük a kókuszolajon, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a natúr vegamixet, pirospaprikát, sót, borsot, cayenne borsot és alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket és a vizet, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
  4. Végezetül hozzáöntjük a kókusztejszínt, összefőzzük vele az isteni tölteléket, majd félretesszük.
  5. A kellően kipihent tésztát pite fizimiskára nyújtjuk és beleigazgatjuk a formába. (Nem szükséges a formát külön kiolajozni.) Ügyeljünk rá, hogy mindenhol meglegyen a tészta pereme is.
  6. 220 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok! 🙂
error

Ha tetszett a Cikk, oszd meg barátaiddal is!