Oldal kiválasztása

Mióta bevezettük az édesburgonyát az étrendünkbe, szinte teljesen leváltottuk a hagyományos megfelelelőjét. Egyik kedvenc fogásunk lett a gluténmentes töltött édesburgonya, ami igazán egyszerű és könnyen elkészíthető fogás akár hétköznap, akár hétvégén. 🙂


Hozzávalók (7 édesburgonyából készítettem):
  • 7 közepes méretű édesburgonya
  • 15 dkg mozzarella
  • 1/2 bögre quinoa
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 4-5 szem koktélparadicsom
  • 200 g spenót
  • 100 g kukorica
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tesákanál natúr vegamix
  • 1 tesákanál pirospaprika
  • só, bors, cayenne bors ízlés szerint
Elkészítés:
  1. Az alaposan megmosott, megsúrolt édesburgonyákat tepsire dobjuk, tűvel megszúrkáljuk és 220 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük.
  2. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk és kókuszolajon kicsit megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, jöhet hozzá a pirospaprika, a reszelt fokhagyma, a koktélparadicsom és a kukorica is.
  3. A bögrényi quinoát jó alaposan átmossuk, hogy ne maradjon keserű és ezt is hozzáborítjuk a mixhez. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük 1,5 bögre vízzel. Sózzuk, borsozzuk és adhatunk hozzá egy kevés cayenne borsot is.
  4. A spenót utoljára kerül bele,hisz ennek kell a legkevesebb idő.
  5. Gyakori kavargatás mellett ellenőrízzük, hogy a quinoa megpuhult-e, ha szükséges, apránként pótolhatjuk a vizet. A cél egy szárazzabb töltelék elérése.
  6. Ha az édesburgonyák megpuhultak, kivesszük a sütőből és hosszában mély bevágást ejtünk rajtuk, amibe beletöltjük a zöldséges quinoás tölteléket.
  7. Tetejükre opcionálisan szeletelhetünk aszalt paradicsomot és/vagy mozzarellát is és 220 fokon 15 perc alatt készre sütjük a töltött édesburgonya hajókat. 🙂

Ha kedvet kaptál, készítsd el ezt a gluténmentes töltött édesburgonyát, ha pedig érdekel, hogyan készül egy édesburgonyás édesség, kattints ide: Édesburgonya brownie recept

error

Ha tetszett a Cikk, oszd meg barátaiddal is!