Oldal kiválasztása

A paella a spanyolok rizses egytálétele, amit eredeti recept szerint tenger gyümölcsével illetve különfél húsokkal készítenek. Na de, hogy mi se maradjunk ki a jóból, ebben a receptben az egyik kedvenc gluténmentes vegán paella verziónkat mutatom meg. Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető fogásról van szó, melynek óriási előnye, hogy millió féleképp variálható. Sosem készítem kétszer ugyanúgy, minden alkalommal más és más alapanyag kerül bele attól függően, hogy épp mit kívánunk, vagy mi lelhető fel a spájzban. 🙂

Hozzávalók (4 fős adaghoz):

  • 1 bögre barna rizs
  • 1 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál angolzeller
  • 2 nagy fej gomba
  • 4-5 szem koktélparadicsom
  • 150 g csemege kukorica
  • 150 g zöldborsó
  • 1 evőkanál natúr vegamix
  • 1 teáskanál sáfrány
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 kávéskanál cayenne bors
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 2,5 dl víz
  • 100 g paradicsompüré

Elkészítés:

  1. Felszeleteljük a hagymát, a gombát és a zellert, majd kókuszolajon elkezdjük őket pirítani.
  2. Alaposan átmossuk a bögre barna rizset, majd mehet a zöldségekhez némi pirításra.
  3. Kezdődhet a fűszerezés! Reszeljük hozzá a fokhagymát, majd jöhet bele a natúr vegamix, a pirospaprikát, cayenne bors, sárfány, valamint a só és a bors.
  4. Alapos elkeverés után hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a koktélparadicsomot, a kukoricát és a zöldborsót is és felöntjük a 2,5 dl vízzel.
  5. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet (nálam ez 5-ös fokozat), és kb 15-20 perc alatt addig főzzük, míg a rizs beissza az összes folyadékot és szépen megpuhul. Ha szükséges, apránként még pótoljuk ki vízzel. Aki szárazabban szereti, kevesebb vizet adjon hozzá. 🙂

Ha tetszett ez a gluténmentes vegán paella recept, készítsd el magad is, ha pedig érdekelnek egyéb finom fogások, válogass közülük itt, a receptek menüpontban.

error

Ha tetszett a Cikk, oszd meg barátaiddal is!