Oldal kiválasztása

Imádok főzni, de nem szeretek túl sok időt a konyhában tölteni. Kiváltképp akkor nem, ha egy rendezvényről hazaesve késő este kell valami expressz vacsorát összeütni. Épp egy ilyen alkalommal született az alábbi gluténmentes tészta recept is. 🙂

Hozzávalók:
  • 600 g rizstészta
  • 500 g paradicsomszósz
  • 1/4 póréhagyma
  • 1 szál angolzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék földimogyoró
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors, chili ízlés szerint
  • olivabogyó a tetejére
Elkészítés:
  1. A rizstésztát sós vízben kifőzzük.
  2. A póréhagymát és a zellert felszeleteljük, majd az olajon elkezdjük pirítani. Ha nagyjából kész, hozzáreszeljük a fokhagymát és amint felszállt az illata, felöntjük a paradicsomszósszal és beízesítjük.
  3. Felfőzzük, kicsit redukálunk a mártáson, hogy sűrűbb legyen, majd beleszórjuk a mogyorót és botmixerrel összepürésítjük az egészet .
  4. Istenien passzol hozzá az olivabogyó, ezt tálaláskor egyszerűen halmozzuk a tetejére! Jó étvágyat hozzá! 🙂

Ha tetszett ez a gluténmentes tészta étel, készítsd el Te is és nézz szét a többi recept között is!

error

Ha tetszett a Cikk, oszd meg barátaiddal is!