Oldal kiválasztása

Szeretettel köszöntelek!

Halász-Kecskés Judit vagyok, a “Légy magabiztos vega!” alapötletének megálmodója. Ha most megkérdeznéd, mióta is vagyok vega, tulajdonképpen bajban lennék. A szüleim erről sokat tudnának mesélni, ugyanis a húshoz fűződő viszonyom mondjuk úgy, kellőképpen viharos volt. 2009-ben kezdtem egyre tudatosabban elhagyni a húst az életemből, 2019 óta pedig vegán életmódra váltottam, mert úgy éreztem, ez szolgálja leginkább az egészségem.

Meglehetősen sokáig kísért el az a torokszorító érzés, hogy mennyire sebezhető vagyok az életmódomat illetően, pedig annyira szerettem volna határozott és magabiztos lenni. Elképzeltem magam, ahogy jó kiállással, erőszakmentesen, a kellő információval felvértezve meg tudok felelni a hozzám intézett kérdésekre és soha többé nem bánt senki. A valóság sajnos még hosszú időn át egész más volt. A tágabb környezetem minden áldott nap piszkált, frusztrált különböző megjegyzésekkel, kérdésekkel és próbált meggyőzni, hogy milyen ostoba elképzelés a húsmentes élet. Számos alkalommal zokogásban törtem ki és nem értettem, ha engem nem érdekel, hogy ki mit eszik, engem miért nem hagynak végre békén? Kinek fáj az, ha nem akarok húst enni?

Már rémálmaimban is előjött a piszkálódás, hogy mennyire védtelen vagyok és megannyiszor verejtékben úszva, kiszáradt torokkal ébredtem. Egyszercsak elérkezett  a mélypont, amikor úgy éreztem, ebből elég. Végtére is epidemiológus vagyok, értem a tudomány nyelvét, beszélek angolul, képes vagyok hiteles forrásokból utánanézni a vegetáriánus életmód hatásainak és hogy kinek van igaza ebben a kérdésben. Ez az idea aztán kinőtte magát, már nem csupán magamon akartam segíteni, hanem szerettem volna a sorstársaknak is utat mutatni a vega életmódról szóló információk sűrű erdejében.

Szerencsémre egy szintén vega pasi lett a férjem, akiben nem csak életem párját találtam meg, de a tökéletes munkatársat is. Gábor vegetáriánus orvos szülők gyermeke, aki saját elhatározásból 2006 óta követi szüleit ezen az úton, így már gyermekkorától kezdve szívta magába a helyes táplálkozás alapjait, később pedig egyetemi tanulmányaiban is visszaköszönt ez a téma. Összefogva, közös erővel alkotjuk meg kiadványainkat és tartalmainkat mert azt szeretnénk, ha Te is magabiztos vega lennél!

Hasznos időtöltést és kellemes böngészést kívánunk!

Barátsággal:

Judit és Gábor