Oldal kiválasztása

Egy ideje már nemcsak kenyeret sütök itthon, hanem minden egyéb pékárut, úgy mint lepény, tortilla vagy pita házilag készítem el. A boltinak mindig van egy furcsa utóíze, amit talán nem is akarok tudni, hogy mi okoz… A házi verziónál viszont biztosan tudom, hogy mi van benne, így a végeredmény sokkal egészségesebb és véleményem szerint finomabb is. Ezt a receptet azért is kedvelem, mert a töltelékek végtelen permutációjával lehet dolgozni annak függvényében, hogy épp mi található otthon. Ez a verzió egy vegetáriánus, gombát, sajtot, kukoricát, lilahagymát tartalmazó töltött túrós lepény. 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 ml kefir
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 40 dkg zabpehelyliszt
  • 20 dkg csicseriborsó liszt
  • só ízlés szerint

A töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 kis gomba konzerv
  • 1 kis kukorica konzerv
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

A lepény tetejére:

  • 50 g vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
  1. Egy tálban egyszerűen összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd egy másik tálban a tészta hozzávalóit.
  2. A tészta masszát 8 részre vágjuk, kis cipókat formázunk belőlük, majd egyesével serpenyő méretűre nyújtuk őket.
  3. A felüket megtöltjük a fincsi töltelékkel, a másik felüket pedig ráhajtjuk és alaposan eldolgozzuk a széleket.
  4. Egy serpenyőt kikenünk egy kevés olajjal, majd egyesével megsütjük a lepénykéket.
  5. A kész lepényeket fogyasztás előtt fokhagymás olvasztott vajjal kenjük meg.

Ha tetszett ez a töltött túrós lepény recept, ezek is érdekelhetnek:

Továbbá ha szeretnél többet megtudni a vegetáriánus táplálkozásról, akkor szívből ajánlom a vegetáriánus táplálkozás – vega kisokos című cikkemet.

error

Ha tetszett a Cikk, oszd meg barátaiddal is!