Oldal kiválasztása

Sokan talán a szláv konyha megcsúfolásának tartják a vegetáriánus borscs levest, ami egyébként különleges ízvilága miatt elég megosztó étel. Meglehetősen komoly múltra tekint vissza, eredeti verziójának elkészítése pedig hosszadalmas és fáradságos munka. A vegtáriánus ételeket nem csak amiatt szeretem, mert elképesztő szín íz-, és vizuális élményt nyújtanak, hanem mert sokkal rövidebb idő alatt készülnek el. 🙂

Már régóta szemezek a borscs vega változatával és azt kell mondjam, kár, hogy ilyen sokáig vártam vele. Azt mindig tudtam róla, hogy valaki vagy imádja, vagy utálja, ám azt nem sejtettem, hogy a családom a rajongói tábort fogja erősíteni. Egy leves, ami egyszerre édes, savanyú és fűszeres, íme a vegetáriánus borscs, ahogy én készítem. 🙂


Hozzávalók (4 személyre):
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes cékla
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes burgonya
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 4-5 db babérlevél
  • 50 g sűrített paradicsom
  • só, bors, natúr vegamix ízlés szerint
  • 3 evőkanál olaj
  • pici Stevia
Elkészítés:
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát kockázzuk, a céklát és a sárgarépát pedig gyufaszál vékonyságúra vágjuk.
  2. Kevés olajon elkezdjük lepirítani a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a sürített paradicsomot és ezzel tovább pirítjuk.
  4. Ezután jöhet bele pirulni a sárgarépa, a cékla is. Adunk hozzá sót, borsot, natúr vegamixet, a babérleveleket és egy pici édesítőt is, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  5. Ha felforrt a leves, akkor adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, majd az átöblített savanyú káposztát.

Ha tetszett ez a vegetáriánus borscs recept, akkor ide kattintva nézz szét a többi receptünk között is! 🙂

error

Ha tetszett a Cikk, oszd meg barátaiddal is!