Oldal kiválasztása

Vegetáriánus ételek BLOG

A “Légy magabiztos Vega Blog” lényegében egy folyamatosan bűvülő online vegetáriánus szakácskönyv. Itt egy helyen megtalálhatók a legjobb vega kaják, gyors és egyszerű vegán ételek, vagy akár  gluténmentes vegán receptek. A kezdő vegetáriánus étrend kialakítása sokszor nem egyszerű, mert a legtöbb recept hosszadalmas, és sok olyan alapanyagot tartalmaz, melyek a legtöbb konyhában nem találhatók meg. Az itt összegyűjtött vega receptek kezdőknek és haladóknak is ajánlhatók, hisz nem csak gyorsak és egyszerűek, de nagyon finomak is! Legyen tervben akár egy jó vegetáriánus ebéd, vagy egy gluténmentes vegán reggeli, itt megtalálod a kedvedre valót!

Vegetáriánus borscs leves recept

Sokan talán a szláv konyha megcsúfolásának tartják a vegetáriánus borscs levest, ami egyébként különleges ízvilága miatt elég megosztó étel. Meglehetősen komoly múltra tekint vissza, eredeti verziójának elkészítése pedig hosszadalmas és fáradságos munka. A vegtáriánus...

bővebben

Köszöntünk Vegetáriánus Blogunkon!

Reméljük, oldalunkon megtalálod a kedvedre való ételeket, és mindenki, aki csak kóstolja főztöd, megnyalja mind a 10 ujját. A húsmentes táplálkozás során érdemes odafigyelni, hogy a megfelelő mennyiségű növényi fehérjét és tápanyagokat is bevigyük. Ehhez szükséges alaposan megterveznünk, hogy milyen sorrendben készítjük el az ételeinket, nem szükséges, hogy minden nap fehérjedús kaját együnk, de érdemes rendszerességet vinni bele. Ha már vegetáriánusként tudatosan táplálkozunk, miért ne táplálkozhatnánk egészségesen is? Gyakori tévhit a vegetáriánus és vegán étkezés kapcsán, hogy ezek eleve egészséges életmódot feltételeznek. Bizony nem csak a hús minden népbetegség okozója (bár nagy részükért a húsevés a felelős)! Számos dologra oda kell figyelnünk, ha igazán kiegyensúlyozottan szeretnénk táplálkozni. Fontos megtanulni, hogy melyek azok az ételek, amelyeket ne együnk, és melyeket érdemes fogyasztanunk, milyen vitaminokat szedjünk stb.

Ha úgy érzed, hogy vegetáriánus étrend, vagy akár a vegán étrend kapcsán nem rendelkezel kellő mennyiségű információval, akkor ajánljuk szeretettel a Légy magabiztos Vega BLOG – ot, amelyben hétről hétre bővítve igyekszünk összegyűjteni hiteles források alapján mindazt a tudást, mellyel Te is magabiztos és egészségtudatos vega lehetsz. Ha szeretnéd megnézni hasznos blogbejegyzáseinket, kattints ide: “Légy magabiztos Vega BLOG”

Ha nem szeretsz gépen olvasni, és inkább a könyveket részesíted előnyben, akkor van egy jó hírünk! Egész pontosan két jó hírünk.

Karácsonykor megjelent 2 új könyvünk!

Az egyik egy 2 hetes vegetáriánus mintaétrend, egy szakácskönyv, mely 2 hétnyi húsmentes reggelit, ebédet és vacsorát tartalmaz, kiegészítve desszertekkel. Ezeket az ételeket úgy raktuk sorba, hogy tökéletesen támogassa a kiegyensúlyozott tápanyagbevitelt. Gyorsak, egyszerűek, finomak, a könyv életszerű háziasszonyoknak készült, akik nem szeretnének egész nap a konyhában talpalni. Ha nincs kedved minden nap a következő kaján gondolkodni, csapd fel a könyvet az adott naphoz tartozó oldalon, és készísd a soron következő finomságot!

A másik könyv egy amolyan vega kisokos, hiteles források alapján összefoglalja a húsmentes táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tényeket és tévhiteket. Segít rendet tenni az információk kavalkádjában, rávilágít azokra a szokásokra, melyeket érdemes elengednünk, és azokra, melyeket mindennapjaink részévé szükséges tennünk nem csak ahhoz, hogy egészséges vegák legyünk, hanem ahhoz is, hogy magabiztosak és sikeresek lehessünk. 
Ha tehát úgy érzed, iránymutatásra lenne szükséged a vegetáriánus táplálkozás útvesztőjében, akkor ez a könyv Neked íródott!